top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerkan çankaya

Yeni Evlenecek Çiftlere Öneriler

Güncelleme tarihi: 16 May 2020

EĞER YAKIN BİR ZAMANDA DÜĞÜNÜNÜZ OLACAKSA VE FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPTIRACAKSANIZ BU YAZIMIZIN SİZE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.



Düğün sektöründe hizmet veren bütün firmalar size mutlaka yaptıkları işin '' ne kadar önemli olduğunu'' dolaylı yollarla ima edecektir haklı oldukları noktalar da mutlaka olacaktır ,fakat yıllar sonra fiziksel olarak elinizde sadece düğün fotoğraflarınız ve videonuz olacak.Bu yüzden ve mesleğimiz de olması sebebiyle Fotoğrafçı seçiminizi dikkatli yapmanızı öneriyoruz.

Fotoğraf firması belirlerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor.

* Anlaşma yapacağınız firmanın mutlaka ofisi yada stüdyosunda karşılıklı görüşme yapmanızı tavsiye ederim fotoğraf çekimleri ne kadar güzel olsa da çekiminizi gerçekleştirecek kişi ile aynı frekansta olmanız çok önemlidir.

* ''Söz uçar, yazı kalır'' demiş atalarımız her ne kadar karşılıklı güven duysanız bile sözleşme yapmayı atlamayın bu bir yakınınız olsa bile.

* Anlaşma yapmadan önce firmanın portfolyosunu inceleyin ne istediğinizi, beklentinizin ne olduğunu açık bir şekilde belirtin.Herkesin beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz sizin beğendiklerinizi başkası beğenmeyebilir bu deneyimi fazlasıyla yaşadım.

* Fotoğraf çekimini kimin gerçekleştireceğini,ekibin kaç kişi olacağını görüşme esnasında belirleyin.


Firmayı kafanızda netleştirdiniz şimdi geliyoruz çekim ile ilgili detaylara.


* Dış mekan çekiminizi düğün gününe bırakmamanızı tavsiye ediyorum. O gün telaşe içerisinde çekim yapmaktansa 15 gün öncesinde çekim yapmanızın biraz maliyetli olsa da sizin için çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Neden diyecek olursanız önceden yapılmış bir dış çekimde fotoğrafçı size daha fazla vakit ayırabilecek ve daha güzel pozlar yakalama şansına sahip olacaktır ilave olarak video çekim yapılması durumunda düğün günü barkovizyon yada led ekranda klibinizi yayınlayarak düğününüzü görsel bir şov eşliğinde başlatabilirsiniz.Bunun yanı sıra saç ve makyajınız için prova yapma şansına sahip olursunuz.

* Mekan seçiminde Dış mekan çekimi için İstanbul'da çok fazla alternatifiniz var bunlardan bazıları (Şile akçakese,Şile Saklıgöl,Riva,Kilyos,Hidiv Kasrı,Fenerbahçe Parkı,Ataşehir Botanik Bahçe,Göztepe Parkı,Küçük Çamlıca Su Köşkü,Yıldız Parkı,Emirgan Korusu,Florya Sosyal Tesisleri) Kapalı mekan alternatifleri ise (Adile Sultan Kasrı,Hidiv Kasrı,Haydarpaşa Garı,Koç Müzesi ve bazı Platolar) dış mekana nazaran biraz daha kısıtlı ve maliyetli olacaktır.

* Belirlediğiniz mekan için iki gün öncesinde yetkililer ile fiyat ve çekime müsaitlik olup olmadığı hakkında kontrol etmenizi mutlaka tavsiye ederim yeni bir zam yada başka bir durumla karşılaşmayın.

* Çekim gününden iki gün önce fotoğrafçınız ile randevunuzu belirleyin ve çekime belirttiğiniz mekan ve saatte hazır olun geç kalmanız durumunda motivasyon bozukluğu olabiliyor ve bunlar da çekimlere yansıyor.

* Çekim gününden 1 gün önce kullanacağınız aksesuar ,takı vb şeyleri hazırlayın ve aracınızın bagajına koyun çekim günü unutmanız durumunda alternatif çözümler üretmek durumunda kalmazsınız:)


DIŞ MEKAN FOTOĞRAF ÇEKİMİNİ BİTİRDİK ŞİMDİ DÜĞÜN GÜNÜ YAPILACAKLAR


* Benim sizlere önerim düğünden 1 hafta önce yakınlarınıza görev paylaşımı yapın ve en özel gününüzün tadını çıkartın, etrafta olup bitenle bırakın başkaları ilgilensin.

* Lütfen masa düzeninizi son güne bırakmayın çiftlerimizin yüzde sekseninde yaşadığımız bir durum nikah anına kadar masa düzeni kuramayan çiftlerimize şahit olduk ve oluyoruz.

* Kuaförünüzü ve makyajınızı yapacak kişileri bildiğiniz daha önce çalıştığınız kişilerden seçin düğün günü sürprizlerle karşılaşmayın.

* O günkü programınızı yaparken kuaför çıkış saatinizi mutlaka belirleyin ve bunu kuaförünüze üzerine basa basa söyleyin çünkü burada yaşayacağınız 1 saatlik gecikme bütün programınızı etkileyecektir.Bu durumu çiftlerimizin yüzde doksandokuzunda yaşıyoruz.Kuaförler maalesef bu konuda çok rahat.

* Düğün günü fotoğraf çekimi için minimum 2 saat zaman ayırın.

* Ailelerinize düğün yada kokteyliniz başlamadan 1 saat öncesinde hazır olmalarını söyleyin aileler ile fotoğraf çekimini düğün sonuna bırakmayın düğün başlamadan gerçekleştirin.

Ve geldik beklenen ana:)


* O gün çeşitli sebeplerden ötürü problem yaşamış olabilirsiniz lütfen bunları bir kenara bırakın ve düğününüze odaklanın.Gelin yolundan geçtiğiniz andan itibaren yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

* Dans esnasında kesinlikle konuşmayın sizin en özel pozlarınızın heba olmasına izin vermeyin.

* Masa dolaşırken ve tebrikleşirken olabildiğince hızlı davranın ve daha fazla eğlenmeye fırsat verin.

Şimdilik önerilerim bu kadar ileride farklı yazılarımda buluşmak dileğiyle...




#düğün #dış mekan çekimi #fotoğraf çekimi #düğün fotoğrafçısı #düğün hikayesi

33 görüntüleme0 yorum
bottom of page